Allan 2

Efter publiksuccén ”Alla heter Allan” kommer nu den fristående fortsättningen Allan 2 – i nöd om du har lust. Pjäsen handlar om Allan, en misslyckad kåkfarare vars enda bedrift är att misslyckas. Dessutom vill hans fru lämna honom men när det ser som mörkast ut får han hjälp från ett oväntat håll.

Varning för hunden

Rosa lever ensam med sin hund Olav Gerthel. De står inför ett uppbrott. Hon, Rosa till ett hem för äldre obemedlade och han, Olav Gerthel till Hundar utan Hem. Dom väntar med andlös spänning på stegen i trapphuset…

En sorgsen komedi med mörka hemligheter.

Dialogen är rapp, poetisk och drastiskt humoristisk, med tvära kast.

Alice

 – ELLER KONSTEN ATT FLYTTA EN MAMMA 2016

Premiär på Teater Aftonstjärnan i Göteborg 2016 i Västra Götalands Teaters regi och med Anette Sevreus, Linda Hellström och Alexandra Frick i rollerna som den bedrägligt förvirrade Alice, hennes dotter Desiré och dotterdottern Carola.

Turnerar hela 2017. Se Scenkonstportalen

Guldfiskar

2014

En pjäs om samvete, skuld och försoning.

Premiär på Polismuséet i Stockholm med Ann Sofi Kyhlin Arvidsson och Beatrice Järås i rollerna som Gerd och Ellen, två medelålders kvinnor som väntar på att släppas fria efter att ha sonat sina brott. Brott som de ansåg sig tvungna att begå. Regi My Holmström.

Sedan följde en Sverigeturné.

Riktig talteater med tyngd tyckte Sundsvalls tidning. Skickligt spinner sig dialogen fram.

Alla heter Allan

2014

Alla heter Allan är en pjäs där alla heter Allan utom Siri som heter Siri.

Den skrevs för Ulf Dohlsten och Ola Hedén som avverkade 153 föreställningar under två års tid på Riksteatern, Folkteatern i Göteborg, Göteborgs stadsteater, Teater Aftonstjärnan och Teater Giljotin i Stockholm. Premiär och sista föreställning på Öckerö.

Mysfaktorn är skyhög tyckte Göteborgsposten om denna ’feelgoodkomedi’ om två udda män.

Jämt skägg

2012

”Julsoppan 2012” Jämt skägg gick hela decembermånaden och en bit in i januari. I en luggsliten tomteverkstad kämpade Tomtefar, Tomtemor samt Lill-Nisse och Stor-Nisse med att få ihop allt innan jul.

Tomas Bolme, Stina Rautelin, Malin Halland och Fredrik Lycke regisserades av My Holmström och kläddes av Astrid Ljungberg Järnblad och spelade i en dekor av Torulf Wetterrot.

Bolanders skor

2012

En foträt rysare med premiär på Stockholms stadsteater våren 2012 med Mats Quiström och Bengt Järnblad i rollerna som de förtjusande men hemlighetsfulla damerna Gunhild och Vivi, innehavare av Bolanders skor.

Vad hände på lagret, varför bytte direktören slips och vad var det som luktade …? lockade programbladet med.

Gerhard Hoberstorfer regisserade och Sven Haraldsson stod för scenografi och kostym. Gästspelade  under eken i Parkteaterns regi 2013 och även på stadsteatern i Göteborg då med Ulf Dohlsten som Vivi.

Föreställningen har flera bottnar och vi får se lager efter lager avslöjas. Kulturbloggen.

Nostalgisk skräckkomedi skrev SvD. Bolanders skor är en lättillgänglig pjäs med många fiffiga blinkningar.

Stadra Teater i samarbete med Martin Mutter i Örebro spelade pjäsen 2014 då med Magnus Wetterholm och Rune Jakobsson som damerna i butiken.

Lekfullt och raffinerat, skickligt skrivet med brett känsloregister och dramatisk stegring. Sveriges Radio P4

Bra är inte ordet

2011

En dokusoppa typ …

Premiär på Stockholms stadsteater och fortsatte sedan på Parkteatern 2012 med Joanna Perera Eriksson och Oscar Pierreou Lindén i rollerna som de förhoppningsfulla musikalartisterna i auditions-träsket …

Musiken skrevs av Jonas Gröning och My Holmström regisserade.

Dokusoppan är fylld av humor och träffsäkra iakttagelser av världen bakom kulisserna. Duon sjunger så att det går vågor på soppan och har personligheter som inte går av för hackor. Svenska dagbladet.

En anonym röst på nätet tyckte dock att Bra var inte ordet

Himmel över Nybroplan

2009

Himmel över Nybroplan hade premiär 2009 på Stockholms stadsteater med Mats Quiström, Lina Voulethe och Bengt Järnblad i rollerna som de tre i gränslandet mellan liv och död. Allan Svensson regisserade och Astrid Ljungberg Järnblad stod för scenografi och kostym.

Föreställningen höll sig kvar under fyra säsonger.

Munter skröna med obetingad klarsyn, bitsk humor och charm tyckte Svenska dagbladet.

Inte en död minut skrev Nummer .se

Himmel över Nybroplan återupplivades av Mariehamns teaterförening hösten 2016.

Valhänt

2014

Dessutom valrevyn VALHÄNT i regi av Lars-Göran Persson 2014 och Nyårsrevyn PÅ SOPPKANTEN i regi av Allan Svensson samma år.